Patrick Siraux

Patrick Siraux

Patrick Siraux

Elevage du Bosquetiau

Wat is de oorsprong van uw bedrijf ?

Mijn ouders hebben altijd een paar varkens gehad, maar het is pas toen mijn vrouw zwanger was van onze eerste dochter dat we echt begonnen zijn met de varkenshouderij. Ze begon zeugen te verzorgen tijdens haar zwangerschapsverlof. We hadden de zeugen bij een handelaar gekocht en na een tijdje hadden we een beer nodig. We zijn dus naar een prijskamp gegaan kort bij huis en zijn in contact gekomen met Xavier Paris. We hebben onze eerste beer bij hem gekocht en hebben vervolgens een paar geregistreerd zeugen genomen en zijn met de prijskampen begonnen.

Hoeveel zeugen hebt u nu ?

We hebben een honderdtal zeugen, vooral Landrace die we met onze Piétrain beren kruisen om onze vleesvarkens te produceren. We hebben nog een vijftiental Piétrain zeugen over, zowel stress gevoelig als stress resistent.

Wat is uw belangrijkste doel voor uw selectie ?

We hebben een beetje te veel aandacht besteed aan de conformatie. We selecteren nu vooral om dieren met meer groei te krijgen.

Wat zijn de andere aandachtspunten in uw bedrijf ?

We geven een speciale aandacht aan de bloedverwantschap in onze kruisingen. Het is ook belangrijk voor ons dat de beren goede benen hebben, anders blijven ze niet in onze fokkerij staan.

Waar bent u het meest fier op als fokker ?

We zijn erg trots op het aantal beren dat we door de jaren hebben verkocht. We zijn ook blij met de prijzen die we gekregen hebben op de verschillende prijskampen waar we deelgenomen hebben toen we nog weinig kennis hadden over de selectie.

Gegevens van de fokker :

  • Adres : Rue du Bosquetiau 13, 7062 Naast
  • Telefoon: +32 (0) 67/33.33.69
  • GSM : +32 (0) 477/81.08.62
  • e-mail : siraux_patrick@yahoo.fr

Dit vind je misschien ook leuk...