Jean Lempereur

Jean Lempereur

Jean Lempereur

Elevage de Grosage

Wat is de oorsprong van uw bedrijf ?

Mijn ouders hebben altijd een paar zeugen gehouden. Mijn vader had onder andere de Piétrain zeug Gatée de Castelain, geboren in 1956, gekocht. Ik ben met mijn fokkerij gestart met haar de nakomelingen.

Hoeveel zeugen hebt u nu ?

Mijn fokkerij bestaat nu uit 40 zeugen, vooral Piétrain positief, maar een deel van mijn zeugen is wel stress resistant.

Wat is uw belangrijkste doel voor uw selectie ?

Ik selecteer vooral op de groeisnelheid. Voor mij moet een Piétrain minimum 600g groei per dag doen.

Wat zijn de andere aandachtspunten in uw bedrijf ?

Ik breng veel aandacht op het gezondheidsniveau van mijn fokkerij. Dit is essentieel om de beren te kunnen verkopen in inseminatiecentra. Mijn fokkerij is vrij van PRRS en zo wil ik het ook houden.

Ik streef naar het verwijderen van verschillende gebreken. Ik fok niet met varkens uit een nest met hernia’s of liesbreuken. Het aantal tepels is niet echt belangrijk voor mij omdat een Piétrain beer toch gebruikt wordt voor de productie van eindproducten.

Ik ben ook actief betrokken bij het testprogramma opgezet door AWE. Sinds de oprichting van de genetische evaluaties in 2007, heb ik meer dan 100 baren in het programma gezet. Het is essentieel voor mijn selectie.

Waar bent u het meest fier op als fokker ?

Mijn grootste trots is de ouderdom van mijn genetica aangezien mijn eerste fokzeug geboren werd in 1956. Ik ben erg trots op de evolutie van de groeisnelheid van mijn varken maar ik ben van plan deze evolutie door te doen.

Ik ben erg blij om Pietrain te produceren die zich onderscheiden door een geheel zwart huid die goed te zien is op hun nakomelingen. Het is inderdaad niet ongewoon om zwarte biggen te zien van mijn beren.

Gegevens van de fokker :

  • Adress : Rue Puits à Leval 30, 7950 Grosage
  • Telefoon : +32 (0) 69/68.85.60
  • GSM : +32 (0) 495/32.82.77
  • e-mail : lempereurjean@hotmail.com

Dit vind je misschien ook leuk...