Eric Ossaer

Eric Ossaer

Eric Ossaer

Elevage de Saint-Benoit

Wat is de oorsprong van uw bedrijf ?

Ik ben in de varkenssector geboren in een varken, mijn ouders hadden witte varkens in Vlaanderen. Het is pas toen we verhuisden naar Wallonië dat ik begonnen ben met het ontwikkelen van een Piétrain fokkerij in 1960. Ik ben met de selectie begonnen in 1973. In 1986 was ik al geïnteresseerd in stress resistent Piétrain varkens maar de federatie heeft me toen niet ondersteunt en we moesten toen wachten dat de Universiteit van Luik ermee begon om de eerste negatieve Piétrain varkens te zien.

Hoeveel zeugen hebt u nu ?

Ik heb nog 15-20 zeugen over maar tien jaren geleden had ik er nog 120. Ze zijn vooral stress resistent maar ik heb nog steeds een positieve over.

Wat is uw belangrijkste doel voor uw selectie ?

Mijn doel is goede fokvarkens te produceren die ik zal kunnen verkopen, maar vooral goed tot zeer goed slachtvarkens produceren in de hoop dat de kwaliteit nog steeds wordt betaald.

Wat zijn de andere aandachtspunten in uw bedrijf ?

Ik probeer dat mijn varkens productief genoeg zijn zonder dat u altijd achter hen moet staan bij het werpen.

Na het selecteren van de stress resistentie, selecteer ik nu resistent varkens voor bepaalde ziekten, in samenwerking met de Universiteit van Luik.

Waar bent u het meest fier op als fokker ?

Ik ben erg trots dat ik mijn fokkerij hebt voortgezet, ondanks alle gedwongenheid dat ik tegen gekomen ben en toch goed gespierde varkens te kunnen tonen.

Contactgegevens van de fokker :

  • Adres : Rue de Branchon 34, 1350 Jandrain-Jandrenouille
  • Telefoon : +32 (0) 19/63.37.28
  • e-mail : eric.ossaer@skynet.be

Dit vind je misschien ook leuk...